fogkrémNagyon sokan kíváncsiak arra, hogy melyik fogkrémet válasszák az üzletekben, hiszen akkora a választék, és mindegyik fogkrém más előnyöket kínál.

Néhány évtizeddel ezelőtt hazánkban ez nem okozott problémát, hiszen nagyon kevés fogkrém típus közül lehetett választani. Ma azonban már másként van.

Az igazság az, hogy a fogkrém választás során az ízlés játszik a legnagyobb szerepet, és ez így is van rendjén. A fogkrémek többsége valójában csak az íz szempontjából mutat eltérést.

Speciális fogkrémek

Van néhány speciális fogkrém, amiket különleges esetekre ajánlanak. Ezek közül is a legismertebbek a fogszuvasodás, fogínyvérzés, fognyaki érzékenység ellen ható fogkrémek.

Az igazság azonban az, hogy ha ilyen problémával állunk szemben, azt speciális fogkrémmel nem tudjuk megoldani. Akár fogszuvasodásról, akár bármilyen érzékenységről legyen szó, mindenképpen fogorvosi beavatkozás szükséges.

Azt is hozzá kell tennünk a teljes igazság érdekében, hogy ezek az úgynevezett speciális fogkrémek minimális mértékben térnek el az általános fogkrémektől, tehát a „különlegességük” valójában marketingfogás.

Fogkrém összetevői

Nem soroljuk fel a fogkrémek összetevőit, inkább csak figyelmeztetésként írjuk le, hogy egyes összetevők olykor allergiás reakciót válthatnak ki.

Amennyiben valaki pontosan tudja, hogy mire allergiás, akkor ezt ugyanúgy, mint más kozmetikum vásárlása esetén, fogkrém vásárláskor is figyelembe kell venni.

Ezen kívül vannak a különböző „mentes” fogkrémek. Mindenki saját maga döntheti el, hogy kipróbálja-e a gyógynövény alapú, fluormentes, vagy „egyéb mentes” fogkrémeket.

Kell fogkrém a fogmosáshoz?

Úgy tanultuk, hogy a fogmosáshoz szükség van egy fogkefére és fogkrémre. Ám ez, mint kiderült, nem feltétlenül van így.

Nyilvánvalóan a fogkrém valamelyest növeli a fogmosás hatékonyságát, ám egyáltalán nem nélkülözhetetlen. Az elsődleges ok, amiért fogkrémet használunk, mert kellemes érzetet kelt, valamint a fogmosás utáni lehelet extra friss lesz, ami szintén egy kellemes állapot.

Azonban fogat mosni fogkrém nélkül is lehet.

Nem valószínű, hogy jelen írás megkönnyítené bárkinek is a fogkrém választást, de legalább fellebbentette a fátylat néhány félreértésről.

Fogpótlás